Edessä kehitysjakso ja kustannusten karsinta

Kokouksessaan 26.huhtikuuta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti, että uuden Jyväskylän Kukkumäelle rakennettavan sairaalan projektinjohtourakoitsijaksi valitaan ehdollisena SRV Rakennus Oy.

Uuden sairaalan tarkennetuksi rakentamisen kustannusarvioksi hyväksyttiin 398,5 miljoonaa euroa, joka sisältää noin 300 miljoonan euron projektinjohtourakoinnin SRV:lle. Lopullinen päätös uuden sairaalan tarkennetusta rakentamisen kustannusarviosta tehdään KSSHP:n valtuuston kokouksessa 3.6.2016.

Mikäli valtuusto siunaa hallituksen päätöksen, SRV:n kanssa allekirjoitetaan kehittämisvaihetta koskeva sopimus, joka sisältää heinäkuun loppuun ulottuvan, noin kolmen kuukauden pituisen kehitysjakson.

Kehitysjakson aikana KSSHP:n projektinjohto ja SRV pohtivat yhdessä erilaisia materiaalivalintoja ja rakennusteknisiä ratkaisuja, joilla asetettu tavoitehinta saavutetaan. Sairaanhoitopiiri pitää erittäin tärkeänä, että toiminnallisuudesta ja puhtausvaatimuksista ei tingitä.

Uusi sairaala -hankkeen projektijohtaja Mikko Jylhä on toiveikas, että ratkaisut tavoitehintaan pääsemiseksi löytyvät.

– Tarkennettu tavoitehinta on molemmin puolin hyväksytty ja yhteisymmärryksessä asetettu. Vaikka se on haastava, se on kuitenkin realistinen, Jylhä sanoo.

Mikäli tavoitehintaan päästään sovitussa aikataulussa uuden keskussairaalan projektinjohtourakkasopimus solmitaan elokuun puolessa välissä. Uuden sairaalan rakentaminen Jyväskylään voi näin ollen alkaa elo-syyskuussa 2016, noin kaksi kuukautta alkuperäisestä suunnitelmasta myöhässä.

Kirjoittanut:
Tony Melville (julkaistu 29.4. Demokratti.fi -verkkolehdessä)
3.5.2016

Tony Melville

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja

More Posts - Website